IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Analiza calitativă a untului clasic autohton și de import

Show simple item record

dc.contributor CHIȚANU, Ana
dc.contributor.advisor GROSU, Natalia
dc.contributor.advisor MARDARI, Tatiana
dc.contributor.author CERNICA, Anastasia
dc.date.accessioned 2023-01-16T13:17:29Z
dc.date.available 2023-01-16T13:17:29Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation CERNICA, Anastasia. Analiza calitativă a untului clasic autohton și de import: tz. de master: Programul de studiu: Siguranța alimentelor de origine animală. Cond. şt. Natalia GROSU, Tatiana MARDARI, 2022. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/21998
dc.description Fişierul ataşat conţine: Adnotare, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Scopul acestei lucrări constă în evaluarea merceologică a calităţilor organoleptice şi senzoriale a untului produs atât autohton cât şi de import, un produs care face parte din categoria produselor lactate. Pentru atingerea scopului au fost stabilite următoarele obiective: Stabilirea sortimentelor de unt luate spre cercetare; Verificarea corectitudinii marcării, etichetării și a masei nete; Verificarea calității untului din punct de vedere senzorial; Determinarea unor indici fizico-chimici ai untului. en_US
dc.description.abstract The purpose and objectives of the work: The purpose of this work consists in the merceological evaluation of the organoleptic and sensory qualities of butter produced both domestically and imported, a product that is part of the category of dairy products In order to achieve the goal, the following objectives were established: Establishing the types of butter taken for research; Checking the correctness of marking, labeling and net mass; Checking the quality of the butter from a sensory point of view; Determination of some physico-chemical indices of butter. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject unt en_US
dc.subject butter en_US
dc.title Analiza calitativă a untului clasic autohton și de import en_US
dc.title.alternative Qualitative analysis of autohton and imported classic butter en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account