Scopul acestei teze constă în a identifica ce este dezvoltarea durabilă a sectorului agro-alimentar, care sunt premisele în elaborarea strategiei dezvoltării durabile, precum și influența acesteia asupra sectorului agro-alimentar. S-a propus ca această teză să definească cadrul conceptual al managementului durabil, să evaluieze creșterea competitivităţii sectorului agroalimentar și desigur evaluarea indicilor de stabilitate financiară ai întreprinderii Î.M. „Elit-Tehnica” S.R.L. De asemenea, actualitatea temei constă în faptul că necesitatea dezvoltării durabile a sectorului agro-alimentar și creșterea producției de produse competitive necesită un studiu mai aprofundat al rezervelor de creștere, modificări ale structurii nevoilor și îmbunătățirea în continuare a relațiilor între fermele agricole. Formarea unui sistem pentru funcționarea eficientă a agriculturii durabile presupune noi abordări de evaluare a condițiilor organizaționale și economice de producție, a pozițiilor competitive ale producătorilor rurali, a situației emergente pe piața agricolă din țară.
The purpose of this thesis is to identify what is the sustainable development of the agri-food sector, what are the premises in developing the strategy of sustainable development, as well as its influence on the agri-food sector. It was proposed that this thesis define the conceptual framework of sustainable management, to evaluate the increase of the competitiveness of the agri-food sector and of course the evaluation of the financial stability indices of the enterprise Î.M. "Elite-Technique" S.R.L.
Also, the topicality of the theme is that the need for sustainable development of the agri-food sector and increasing the production of competitive products requires a more in-depth study of growth reserves, changes in the structure of needs and further improving relations between farms. The formation of a system for the efficient functioning of sustainable agriculture requires new approaches to assess the organizational and economic conditions of production, the competitive positions of rural producers, the emerging situation on the agricultural market in the country.