Abstract:
Activitatea antreprenorială determină în mare parte ritmul și calitatea dezvoltării social-economice a unei țări, asigurând baza pentru crearea unei noi valori, sporește ocuparea forței de muncă și satisfacerea nevoilor populației. Mișcarea și transformarea continuă a valorilor din lumea afacerilor este consiliată constant de contabilitate. Criza financiară globală vorbește despre necesitatea promovării unui comportament economic rațional pentru menținerea echilibrului, care are ca obiectiv majorarea profitului. Pentru realizarea acestui obiectiv sunt necesare acțiuni corective permanente, care revin gestiunii, modului de administrare și conducere. Managementul modern nu poate fi conceput fără oferta informațională a contabilității, atribuind acesteia rolul de consilier al managerului entității. Reieșind din aceste condiții, sistemul de reglementări contabile se află în continuă schimbare și în domeniul construcțiilor, care este una dintre ramurile de bază ale economiei naționale, unde sunt integrate practic toate domeniile.
Notele de curs conțin subiecte teoretice la temele de bază și se recomandă studenţilor, masteranzilor de la facultățile cu profil economic, dar şi tuturor celor interesaţi să-și îmbunătățească, să-și aprofundeze și actualizeze cunoștințele în domeniul contabilității.
Lucrarea este structurată în 6 teme, conform Curriculum-ului disciplinei Contabilitatea în construcții și este elaborată conform prevedererilor Legii Contabilității și Raportării Financiare nr.287/2017, a Standardelor Naționale de Contabilitate cu modificările și completările ulterioare și a Planului de conturi contabile.
Description:
Fişierul ataşat conţine: Cuprins, Introducere, Bibliografie. Textul integral al publicației poate fi accesat pe site-ul http://library.utm.md. Accesul prin logare este valabil pentru studenţi, masteranzi, doctoranzi şi cadre didactice UTM.