Scopul lucrării constă în analiza tehnologiei și utilajelor de ambalare a iaurtului cu adaos
de cereale extrudate și formularea recomandărilor pentru producătorii din domeniu.Teza denotă următorul conținut: introducere în tematica problemei; studiul tehnic în care sa
analiza materiei primă ,,laptele,, și ,,iaurtul,, s-au analizat condițiile și cerințele impuse
întreprinderii de procesare a materiei prime; sa efectuat studiul tehnologiei de fabricare a iaurtului,
studiul tehnicii de producere a iaurtului, studiul actual al tehnicii utilizate în producerea iaurtului,
analiza tehnologiei și tehnicii de ambalare a iaurtului, studiul tehnologiei produselor extrudate; în
calitate de proiectul tehnic sau evedențiat următoarele subcapitole: descrierea tehnică a liniei de
ambalare a iaurtului; o importanță deosebită are subcapitolul trei cercetări actuale ale tehnologiei
de ambalare a iaurtului cu cereale extrudate deoarece reprezintă o cercetare întru-n domeniu nou
al tehnologiei de ambalare.
The aim of the thesis is to analyze the technology and equipment for packing yogurt with
the addition of extruded cereals and formulate recommendations for manufacturers in the field. The thesis denotes the following content: introduction to the topic; the technical study in
which to analyze the raw material ,, milk ,, and ,, yogurt ,, or analyzed the conditions and
requirements imposed on the raw material processing enterprise; the study of the yoghurt
manufacturing technology, the study of the yoghurt production technique, the current study of the
technique used in the production of yoghurt, the analysis of the yoghurt packaging technology and
technique, the study of the technology of extruded products; as a technical design or highlighted
the following subchapters: technical description of the yogurt packaging line; of special
importance is the subchapter three current researches of the technology of packaging of yogurt
with extruded cereals because it represents a research in a new field of packaging technology.