Browsing by Subject "yeast biomass"

Sort by: Order: Results:

  • CHISELIȚA, Oleg; CHISELIȚA, Natalia; TOFAN, Elena; BEȘLIU, Alina; EFREMOVA, Nadejda; SPRINCEAN, Ana; DANILIȘ, Marina (CORNELIUGROUP research-innovation Association, 2022)
    According to the invention, an anthocyanin extract is proposed, which is obtained by thawing the yeast biomass from winery waste, homogenizing the suspension and autolysis at +45˚C for 8 hours or autolysis at +45˚ C for 8 ...
  • CHISELIȚA, Natalia; CHISELIȚA, Oleg; BEȘLIU, Alina; EFREMOVA, Nadejda; TOFAN, Elena; LOZAN, Ana; DANILIȘ, Marina (CORNELIUGROUP research-innovation Association, 2021)
    The invention relates to the field of ecology and microbial biotechnology, in particular to the production of a biologically active natural preparation from yeast biomass from the beer industry wastes which can be used in ...
  • CHISELIȚA, Natalia; CHISELIȚA, Oleg; BEȘLIU, Alina; EFREMOVA, Nadejda; TOFAN, Elena; LOZAN, Ana; DANILIȘ, Marina (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2021)
    Invenția se referă la domeniul ecologiei și biotehnologiei microbiene, în special la producerea unui preparat natural biologic activ din biomasa levurilor din deșeurile in-dustriei de bere, care poate fi utilizat în sectorul ...
  • CHISELIȚA, Natalia; CHISELIȚA, Oleg; BEȘLIU, Alina; EFREMOVA, Nadejda; TOFAN, Elena; LOZAN, Ana; DANILIȘ, Marina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Invenția se referă la domeniul ecologiei și biotehnologiei microbiene, în special la producerea unui preparat natural biologic activ din biomasa levurilor din deșeurile in-dustriei de bere, care poate fi utilizat în sectorul ...
  • CHISELIȚA, Natalia; CHISELIȚA, Oleg; BEȘLIU, Alina; EFREMOVA, Nadejda; TOFAN, Elena; LOZAN, Ana; DANILIȘ, Marina (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2021)
    Invenția se referă la domeniul ecologiei și biotehnologiei microbiene, în special la producerea unui preparat natural biologic activ din biomasa levurilor din deșeurile industriei de bere, care poate fi utilizat în ...
  • BEȘLIU, Alina; CHISELIȚA, Natalia; CHISELIȚA, Oleg; EFREMOVA, Nadejda; TOFAN, Elena; LOZAN, Ana (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2021)
    Procedeul, conform invenţiei, prevede utilizarea biomasei de levuri din deşeurile industriei de bere (30 g) care se amestecă cu 30 ml soluţie tampon fosfat de sodiu (raport 1:1), apoi se supune autolizei la +37°C sau ...
  • BEŞLIU, Alina; EFREMOVA, Nadejda; USATÎI, Agafia (CORNELIUGROUP research-innovation Association, 2021)
    The invention relates to nanotechnologies and microbial biotechnologies, in particular to a process for stimulating the content of proteins and essential amino acids in the biomass of yeast Rhodotorula gracilis with high ...
  • BEŞLIU, Alina; CHISELIȚA, Natalia; CHISELIȚA, Oleg; EFREMOVA, Nadejda; TOFAN, Elena; LOZAN, Ana (CORNELIUGROUP research-innovation Association, 2021)
    The advantages of the elaborated process consist in the use of industrial products, obtained in enormous quantities following the brewing process, the reduction of the autolysis time, the reduction of the temperature to ...
  • BEȘLIU, Alina; CHISELIȚA, Natalia; CHISELIȚA, Oleg; EFREMOVA, Nadejda; TOFAN, Elena; SPRINCEAN, Ana; DANILIȘ, Marina (CORNELIUGROUP research-innovation Association, 2022)
    The production process according to the invention includes the use of yeast biomass from wine industry waste.
  • TOFAN, Elena; CHISELIȚA, Natalia; CHISELIȚA, Oleg; BEȘLIU, Alina; EFREMOVA, Nadejda (Moldova State University, 2022)
    The purpose of this research was to evaluate the biochemical composition of the yeast biomass obtained from wine waste sediments for obtaining of lipid preparations with the perspective for use in animal husbandry.

Search DSpace

Browse

My Account