Browsing by Subject "natural colorants"

Sort by: Order: Results:

  • STURZA, A.; DESEATNICOV, O.; GHENDOV-MOŞANU, A.; CIOBANU, C. (Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2013)
    Consumers are increasingly avoiding foods containing synthetic colourants, which lead food industries to replace them by natural pigments, such as carotenoids, betalains, anthocyanins and carminic acid. The objective of ...
  • GHENDOV-MOSANU, Aliona (Romanian Inventors Forum, 2020)
    The overall objective of this project is to develop processes for obtaining and stabilizing colorants, antioxidants and preservatives of vegetable origin from horticultural sources and agro-food industry waste and their ...
  • POPESCU, Liliana (Romanian Inventors Forum, 2021)
    The results of the research will lead to the production of dairy products with bioactive compounds and functional ingredients from plant raw materials (colorants, antioxidants, natural preservatives) that can contribute ...
  • SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; IVANOVA, Raisa (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeul constă în extracția, purificarea și separarea coloranților chalconici naturali, cartamină și precartamină. Acești coloranți biologic activi pot fi utilizați pentru a substitui unii azo-coloranți sintetici toxici. ...
  • CARABULEA, Boris; CARABULEA, Octavian; MOTRIUC, Svetlana; CARABULEA, Vera (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2009)
    Colorant roşu natural pentru utilizare în industria alimentară la fabricarea produselor solide şi lichide cu valoarea pH-ului mai mică de 4. Redă produselor alimentare o culoare roşie aprinsă. Se păstrează în stare lichidă ...
  • SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; IVANOVA, Raisa (Romanian Inventors Forum, 2021)
    Process for producing dyes from Safflower petals relates to the food industry, namely, to the extraction, purification and separation of natural chalconic colorants: carthamin and precarthamin. These biologically active ...

Search DSpace

Browse

My Account