Browsing by Subject "ice cream"

Sort by: Order: Results:

  • BULAT, Iulia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    În prezenta teză de master sunt prezentate modificările și influența înlocuirii stabilizatorului – gelatina cu pulbere de algă Spirulina (Arthrospira platensis), asupra indicatorilor de calitate a înghețatei de tip Gelato, ...
  • DESEATNICOVA, Olga; RESITCA, Vladislav; SUHODOL, Natalia; COVALIOV, Eugenia (Technical Universiry of Moldova &Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad", 2022)
    Research has shown that the addition of grape skin powder reduces the rate of oxidative processes in ice cream samples, and significantly contributes to increasing the total polyphenol content (63.93 -139.29 mg GAE/mL ...
  • RUSEVA, Olga; COVALIOV, Eugenia; SUHODOL, Natalia; DESEATNICOVA, Olga; REŞITCA, Vladislav (Galaţi University Press, 2023)
    The paper explores the possibility of using grape skin powder as an addition to the production of ice cream.
  • BULGARU, Viorica; DUDUSH, Veaceslav (Romanian Inventors Forum, 2020)
    The project involves the study of the impact of the wellbalanced goat's milk chemical composition (in order to solve the problem of the goat's milk valorization in the area) and of the nonlactic local raw materials (nuts, ...
  • BULGARU, Viorica; POPESCU, Liliana; BULAT, Iulia (Technical University of Moldova, 2019)
    Ice cream is a highly complex food matrix that generally comprises a mixture of ingredients: air, water, milk fat, milk solids-not-fat, sweetener, stabilizer, emulsifier and flavoring agents. To improve the quality of ice ...
  • ŞAITAN, Olesea (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Целью работы является изучение производства мороженого и выявление ошибок, влияющих на качество мороженого и методы их устранения с целью повышения качества финального продукта.
  • POPESCU, Liliana; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica; COJOCARI, Daniela; BALAN, Greta; BULGARU, Viorica (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de fabricare a îngheţatei. Procedeul, conform invenţiei, include prepararea mixului din lapte normalizat, smântână dulce, lapte degresat praf, zahăr, dextroză, ...
  • POPESCU, Liliana; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica; COJOCARI, Daniela; BALAN, Greta; BULGARU, Viorica (Romanian Inventors Forum, 2021)
    The invention relates to the dairy industry, namely to a process for producing ice cream.
  • ŢURCANU, Dorina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Îngheţata este unul dintre cele mai căutate produse în sezonul cald, iar piaţa de producere și desfacere în Republica Moldova a acestui delicios desert este în permanentă dezvoltare şi creştere. Una din direcțiile prioritare ...
  • URSU, Mihaela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Strugurii recoltați la nivel mondial sunt utilizați în vinificație, iar odată cu dezvoltatea acestei industrii crește și volumul de subproduse însoțite, cum ar fi tescovină de struguri, semințe, etc. Aceste produse sunt ...

Search DSpace

Browse

My Account