Browsing by Author "MACARI, Artur"

Sort by: Order: Results:

  • BOEȘTEAN, Olga; NETREBA, Natalia; MACARI, Artur; GUREV, Angela; SANDU, Iuliana; DIANU, Irina (Universitatea de Stat "Bogdan Petriceicu Hasdeu", Cahul, 2022)
    A fost studiată dinamica modificării conținutului de acizi organici în pulpa fructelor de cătină alba, de soiul Cora, recoltate în 7 etape, (lunile august –septembrie, 2021) în faza de dezvoltare și maturare. Prin metoda ...
  • POPESCU, Liliana (Asociaţia Tinerilor Cercetători din Moldova „PRO-Ştiinţa”, 2012)
    În lucrarea dată a fost studiat efectul procesului de germinare a boabelor de soriz asupra conținutului de taninuri.
  • SUBOTIN, Iurie; MACARI, Artur; DRUŢĂ, Raisa (Universitatea de Stat "Bogdan Petriceicu Hasdeu", Cahul, 2022)
    In this paper, the importance of using harmless food packaging, a current problem for the food industry, was analyzed. The regulatory acts of the European Union and their concordance with the national legislation were ...
  • BAERLE, Alexei; SANDU, Iuliana; MACARI, Artur (Technical University of Moldova &Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad", 2022)
    The biological role of mucus-forming polysaccharides in flax seeds is to protect the oily endosperm from small amounts of water, but also to retain and to dose large amounts of water during germination. Arabinoxylan is ...
  • CUȘMENCO, Tatiana; MACARI, Artur; BULGARU, Viorica; NETREBA, Natalia; DIANU, Irina; SANDU, Iuliana (Technical University of Moldova, 2023)
    In recent times, yoghurt supplemented with fruits or berries has a higher antioxidant activity, the acid taste is mitigated, it has a richer nutritional value. Aronia (malic acid predominantes), raspberry and strawberry ...
  • MORARI, Sergiu (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Scopul tezei este studierea și analiza impactului aditivilor alimentari asupra calităţii şi siguranţei maionezei, determinarea parametrilor fizico-chimici și organoleptici. Pentru realizarea acestui scop au fost propuse ...
  • POPA, Teodora (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Scopul lucrării este cercetarea impactului condițiilor de păstrare asupra materiilor prime utilizate la fabricarea bomboanelor și evaluarea calității produselor finite - bomboanele de ciocolată. Obiectivele generale sânt: ...
  • RAILEAN, Radu (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Problematica studiului constă în analiza impactului utilajului tehnologic asupra inofensivității produselor alimentare. Examinarea surselor bibliografice privind problema infofensivității utilajului tehnologic asupra ...
  • GASNAȘ, Nicolae (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Scopul cercetarii este definirea acțiunilor ce necesită a fi desfășurate în cazul depistării produselor alimentare neconforme sau suspecte. Pentru realizarea scopului propus au fost trasate următoarle obiective: Impactul ...
  • TURCULET, Nadejda; GHENDOV-MOSANU, Aliona; STURZA, Rodica; MACARI, Artur; BALAN, Greta; COJOCARI, Daniela (Galati University Press, 2021)
    The aim of the study was to investigate the influence of total carotenoid content in sea buckthorn powder on pathogenic bacteria Bacillus subtilis. The antimicrobial effect of the sea buckthorn powders was determined in ...
  • TURCULEȚ, Nadejda; GHENDOV-MOȘANU, Aliona; STURZA, Rodica; MACARI, Artur; SCUTARU, Iurie; POPA, Sergiu (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Bioactive compounds are of major interest to researchers and the food industry, and sea buckthorn is a natural food ingredient rich in bioactive compounds such as carotenoids, flavonoids, lipids, vitamins, tannins and ...
  • DIANU, Irina; MACARI, Artur; BAERLE, Alexei; NETREBA, Natalia; BOEŞTEAN, Olga; SANDU, Iuliana; CUŞMENCO, Tatiana (Galaţi University Press, 2023)
    In the presented work, samples of mayonnaise with partial replacement of vinegar by sea buckthorn puree in concentrations of: 3%, 5%, 7% were investigated during storage. During 28-day storage of mayonnaise samples with ...
  • SANDULACHI, Elisaveta; SANDU, Iulia; NETREBA, Natalia; MACARI, Artur (Tehnica–Info, 2018)
    The research presented in this study is an investigation of some of the factors that influence lipid oxidation. A case study on the influence of walnut oil moisture on the storage quality is presented. The quality of nut ...
  • FLOREA, Cristina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    În teza de master a fost studiată posibilitatea utilizării premixurilor de patiserie pentru fabricarea acestuia și acțiunea lor. Aplicarea premixului propus ”Cozopak A+ Extra” duce la un șir de modificări avantajoase pentru ...
  • NEMCIUC, Viorica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Scopul cercetarii efectuate constă în evaluarea calităţii legumelor și a salatelor crude fabricate în întreprinderile alimentației publice.
  • COJOCARI, Daniela; STURZA, Rodica; SANDULACHI, Elisaveta; MACARI, Artur; BALAN, Greta; GHENDOV-MOŞANU, Aliona (Tehnica UTM, 2019)
    This article presents a case study of antimicrobial properties of berry powders on pathogenic microorganisms that can accidentally colonize meat and meat products. We tested the inhibiting properties of rose-hip and hawthorn ...
  • ȚURCAN, Ana; BANU, Teodor (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Prezenta lucrare include rezultatele studiului de cercetare analitică privind factorii de influență asupra calității materiei prime și ca impact ulterior asupra produsului finit. În urma studiului bibliografic au fost ...
  • SAMSON, Maxim (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Prin această lucrare se pun la dispoziție informații despre importanța calității cărnii de pasăre, noțiuni despre produsele avicole, factorii care influențează calitatea cărnii precum şi metodele folosite în aprecierea ...
  • PAŞUROV, Constantin (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Проведя литературные исследования, в ходе данной дипломной работы, были изучены принцип действия антиоксидантов и варианты их применения при производстве копчёных колбас. Была рассмотрена технология производства и использования ...
  • BAERLE, Alexei; MACARI, Artur (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2014)
    Suportul teoretic de curs pentru disciplina “Modelarea matematică a experimentului” este destinat studenţilor ciclului 2 (masteranzilor) Facultăţii Tehnologia şi Managementul în Industria Alimentară a Universităţii Tehnice ...

Search DSpace

Browse

My Account