Browsing by Title

Sort by: Order: Results:

  • IROVAN, Marcela; TUTUNARU, Irina; BALAN, Stela; LABUTINA, Valeria (Editura Universităţii din Oradea, 2016)
    The transformable garments represent an actual group in the assortment of contemporary clothing, providing wide possibilities of obtaining multifunctional shapes. The work presents the results of theoretical and applied ...
  • BOEŞTEAN, O.; GHENDOV–MOŞANU, A. (Technical University of Moldova, 2014)
    the researches has followed to obtain high quality products by using non–traditional vegetal material – fresh carrot and carrot powder. Surveys were effectuated in order to establish the technological characteristics and ...
  • VIDAICU, Mihaela (Technical University of Moldova, 2017)
    This article is focused on the analysis of introducing visual tools in teaching criminal law to second year students. The author of the article underlines the need for changing the approach towards students’ learning and ...
  • SANDU, Anastasia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    В данной работе рассматривается Дверь как важный функциональный и эстетический предмет интерьера. Для правильного подбора двери необходимо изучить и проанализировать развитие дверей в различных исторических эпохах, знать ...
  • Unknown author (Universitatea Tehnica a Moldovei, 2017)
    Delegaţia UTM formată din Viorel Bostan, rector, Serghei Andronic, prorector pentru studii, Larisa Bugaian, prorector pentru probleme financiare și relații internaționale, şi Dinu Ţurcanu, şef Direcţia TIC, a efectuat o ...
  • POSMAC, Ilia; POSMAC, Nicolai; SIMION, Simion Dănuţ (Tehnica UTM, 2018)
    Anul 2018 este anul centenar pentru toţi cei ce simt româneşte iar manisfestaţiile de acest fel, culturale, sociale şi politice au cuprins de la un capăt la celălalt şi Rep. Moldova. Pe acest fond au crescut şi anumite ...
  • MALCOCI, Marina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2012)
    Indicaţiile metodice sunt destinate studenţilor care îşi fac studiile la ciclul I (studii superioare de licenţă) cu frecvenţă la zi şi cu frecvenţă redusă la specialitatea 542.1 „Ingineria produselor textile şi din piele” ...
  • ADASCALIŢA, Lucia; CAZAC, Viorica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2015)
    Suportul teoretic la disciplina „Utilaj în industria poligrafică. Utilaj tipografic pre-press” cuprinde aspecte teoretice cu referinţă la utilajele implicate în procesele pre-press tipografice, varietăţile constructive ale ...
  • BIVOL, Dorina; ARHIP, Vasile (Tehnica UTM, 2012)
    În acest articol sunt prezentate unele dintre echipamentele utilizate de la recepţia strugurilor la întreprindere, până la momentul când ajungem la produsul finit. Utilajul vinicol prezentat este folosit în ţările europene,în ...
  • FUCEDJI, Maxim; BEŞLEAGA, Octavian (Tehnica UTM, 2012)
    În lucrare este prezentată instalaţia de laborator pentru studiul mecanismului cu culisa oscilantă, care este dedicată studiului pentru specialităţile de la catedra ”Utilaj Tehnologic Industrial”, la disciplina Bazele ...
  • GALUŞCA, Eduard; GUŢU, Marin; CIOBANU, Eugeniu (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2013)
    Îndrumarul de laborator este destinat studenţilor de la specialităţile 521.6 Utilaje şi tehnologii de ambalare a produselor şi 522.2 Maşini şi aparate în industria alimentară ale Facultăţii de Inginerie Mecanică şi Transporturi.
  • CIUTAC, Marina; RUSU, Ion (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2013)
    Ciclul de prelegeri este întocmit în conformitate cu planul de învăţămînt pentru studenţii de la specialitatea 2502 Tehnologia materialelor şi elementelor de construcţii şi curriculumul la disciplina Utilaj termic în ...
  • POULARD, A.; GAÏNA, B.; MOSCVINTEVA, E.; BELOVA, O. (Technical University of Moldova, 2014)
    The recent developments in fermentation techniques through the use of sequential inoculation non-Saccharomyces/ Saccharomyces sp. yeasts showed the interest of expanding the aromatic range of dry white and rosé wines. ...
  • MIGALATIEV, Olga (Tehnica UTM, 2018)
    En République de Moldova, à l’échelle industrielle, sont fabriqués : jus, purée et pâte, concentré, ketchup et autres sauces à base de tomates. La production de ces produits génère une grande quantité de déchets biodégradables ...
  • STURZA, Rodica; COVACI, Ecaterina (Tehnica UTM, 2015)
    According to recent literature, the administration of additives that inhibit crystallization of tartar is highly recommended for application in winemaking. The aim of the present work was undertaken to verify the effect ...
  • MUNTEAN, Neli; DEL SORDO, Carlotta (ASEM, 2018)
    The analysis of the financial stability of an entity is very important in order to measure the performances of the top management and their ability to control the assets, the owner’s equity and the profitability of that ...
  • GALUŞCA, E.; CHIVIRIGA, I.; DÎNTU, S.; MAJERU, V. (Technical University of Moldova, 2014)
    This study presents the results of research on the compatibility of friction couplings, of which an area is covered with powder through a plasma jet.
  • IARMENCO, Elizaveta (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    În ultimii ani, pe măsură ce a crescut cerințele pieții, utilizarea aditivilor a fost extinsă și numărul aditivilor chimici a crescut. Consumatorul modern dorește produse din ce în ce mai atrăgătoare organoleptic (intens ...
  • EREMIA, Nicolae; MODVALĂ, Susana (Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2016)
    Lucrarea prezintă rezultatele studiului privind influenţa aditivului nutritional Vitacorm BSR (stimulator biogen obţinut din materie primă vegetală prin fermentare bacteriană anaerobă) asupra prolificităţii mătcilor, ...
  • TATARCIUC, Liliana; LISNIC, Inga; SCROB, Sergiu (Tehnica UTM, 2020)
    Una dintre importantele direcții actuale de cercetare – preponderent aplicativă – în aria interacțiunii om-calculator este cea vizând agenții inteligenți. Prezenta lucrare abordează un domeniu de vârf al științei ...

Search DSpace

Browse

My Account