Browsing by Title

Sort by: Order: Results:

  • CARAMANUȚĂ, Elena (Tehnica UTM, 2016)
    The creation of the right represents a great social resonance with deep implications in the implementation of the essential interactions among people based on the needs that appear throughout life. In this process, if not ...
  • OLARU, Efim (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Ciclul de prelegeri Tehnica de intervenție la incendii este destinat studenţilor UTM, specialitatea 0732.5 Inginerie antiincendii și protecție civilă și urmăreşte scopul a facilita însuşirea materialului la disciplina cu ...
  • CUC, Aurelia; GHIUŢĂ, Catalina (Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2006)
    Swine infertility may have different causes: infectious, nutritional or genetic ones. Cytogenetic studies developed worldwide in the last period, put in evidence the fact that of all genetic causes, the structure of ...
  • LUPAN, Ștefan; GORTOPAN, Nicolae (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2008)
    Tehnica prezintă un fenomen complicat, generat de dezvoltarea raţiunii, cunoaşterii şi de cerinţele practicii. Filosofia nu poate trece cu vederea acest fenomen, care necesită nu pur şi simplu să fie privit în mod abstract ...
  • MAŢCAN-LÎSENCO, I.; FILIPSKI, T.; DOBROVOLSCHI, O. (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2010)
    Prezenta indicaţie metodică e destinată studenţilor specialităţii: “Sculptura” (211.3) a facultăţii Urbanism şi Arhitectură, cu forma de învăţămînt la zi, anul 1, semestrul 1. Indicaţia metodică urmăreşte scopul de a ...
  • MAŢCAN-LÎSENCO, I. (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2012)
    Prezenta indicaţie metodică e destinată studenţilor specialităţii: “Sculptură” (211.3) a Facultăţii Urbanism şi Arhitectură, secţia zi, anul 1, semestrul 1. Indicaţia metodică are ca scop formarea deprinderilor, abilităţilor ...
  • ŢAPOC, Vasile (Tehnica UTM, 2016)
    Relatarea o încep cu axioma asumată şi de alţii, nu prea mulţi, că lumea în care trăim, inclusiv cea a ideilor şi valorilor, ne este lăsată moştenire de predecesori. Cu toate acestea nu puţini sunt nici cei ce cred cu ...
  • MOROZOVCHII, Alexei (Tehnica UTM, 2017)
    Ca și în alte domenii ale industriei în agricultură se încearcă de-a înlocui munca fizică și mecanizată cu roboți. Firmele producătoare de tehnică agricolă au lansat un șir de roboți și tractoare autonome pentru agricultură. ...
  • GRÎU, Serghei (Tehnica UTM, 2011)
    Această tehnologie se utilizează la ambalarea produselor alimentare alterabile. existenţa oxigenului în ambalaje duce la oxidarea produselor şi alterarea rapidă a lor. Se consideră că durata de păstrare (până la opt luni) ...
  • MIJA, Nina; MARDARI, Victoria (Tehnica UTM, 2011)
    Testarea produselor alimentare în condiţii de laborator este posibilă doar la aplicarea unor metode veridice. Selectarea şi ajustarea metodelor de estimare a prospeţimii ouălor ar fi o soluţie actuală.
  • SIMION, Simion Dănuţ (Tehnica UTM, 2019)
    Cadrul didactic în tot periplul lui alături dar şi în sistemul de învăţământ a evoluat constant trecând prin mai multe etape de dezvoltare impuse de dezvoltarea psiho-socio-economică şi culturală. El este dascăl, mentor ...
  • MIȘANOVSCHI, Dan (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Communication is the element that sustains society. It is necessary for satisfying the basic primordial needs of the individual, that of, manifesting emotions, feelings, thoughts, inner experiences. Thus due to a number ...
  • BEJAN, N.; NEMERENCO, L.; ANDRONIC, S.; MAŞNIC, A. (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2015)
    Ghidul de laborator la disciplina „Tehnici de comutaţie” este adresat studenţilor UTM, profilul de studiu 525 – „Electronică şi comunicaţii, specialitatea „Teleradiocomunicaţii, cu ambele forme de învăţământ. Ghidul conţine ...
  • BORDIER, Andrei; PANTAZ, Gheorghe; CEBANU, Ion; CEBAN, Liudmila; ABABII, Constantin (Technical University of Moldova, 2011)
    În lucrare s-a abordat problema gestiunii proceselor de timp real definite în parametri de timp. Această clasă de procese constituie majoritatea din procesele tehnologice, de producere, transport, robotică, etc. Se defineşte ...
  • ZINGAN, Olga (Tehnica UTM, 2011)
    Studiul de faţă vine cu tehnici de remediere a erorilor în comunicarea orală a studenţilor. Utilizarea acestora ar asigura atingerea obiectivelor lecţiei păstrând o atmosferă agreabilă în sală şi un ritm dinamic al lecţiei.
  • FUIOR, Adelina; MIJA, Nina (Tehnica UTM, 2014)
    Colesterolul este un component asocioat grăsimilor cu multiple funcţii fiziologice. În gălbenuş de ou se conţine în cantităţi semnificative, până la 300 mg/ou. Gălbenuşul de ou este o emulsie fină, deaceea determinarea ...
  • RADU, Oxana; MIJA, Nina (Tehnica UTM, 2014)
    Interesul sporit faţă de ingredienţii naturali a direcţionat fluxul cercetărilor spre metodele de extragere şi de standardizare a preparatelor de lecitină. De asemenea, cunoaşterea cantităţii de lecitină în gălbenuşul de ...
  • LUNGU, Viorelia (Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, 2018)
    The article includes factors that influence adolescent aggressive behavior and several techniques to mitigate this behavior.
  • ȘAITAN, Vasilina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Finisajele pentru pereți implică transformarea unei încăperi, precum o face să fie relaxantă, atrăgătoare, elegantă, confortabilă sau spațioasă, ceea ce determină atmosfera psihofiziologică, pe care o poate creea, de aceea ...
  • GАNCEАRUC, Dumitru (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Lucrаreа dаtă cоnstă într-о аnаliză а sistemului de depistаre а intruziunilоr deоаrece securitаteа sistemelоr infоrmаtice şi de cоmunicаţii а devenit, în prezent, о prоblemă eхtrem de impоrtаntă, de cаre trebuie să ţină ...

Search DSpace

Browse

My Account