Browsing by Title

Sort by: Order: Results:

  • COVALIOV, Eugenia; SUHODOL, Natalia; DESEATNICOVA, Olga; STURZA, Rodica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Suportul de curs Legislație alimentară cuprinde elementele de bază ale cadrului legislativ normativ în domeniul legislației alimentelor în Republica Moldova, analiza elementelor esențiale ale sistemului de siguranță a ...
  • BRATU, Polidor (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2008)
    Prezentul curs universitar este destinat studenţilor specialităţilor 522.2 – Ingineria Mecanică în Construcţii, 543.2 – Tehnologia produselor din ceramică şi sticlă, 581.1 – Arhitectura, 581.4 – Design interior, 581.2 ...
  • HUZUN, Oleg (Tehnica UTM, 2011)
    Dezvoltarea durabilă impune în mod cert promovarea şi utilizarea raţională a energiei. Obiectivul de bază al legislaţiei privind eficienţa energetică este de a crea o baza legislativă, care ar reglementa utilizarea eficientă ...
  • BARBACARI, Ion (Tehnica UTM, 2012)
    Eficienţa energetică reprezintă utilizarea raţională a resurselor energetice compatibilă cu o dezvoltarea durabilă. Lucrarea dată are drept scop analiza legislaţia Uniunii Europene privind eficienţa energetică în vederea ...
  • ŞVEŢ, Ana; VETRILA, A. (Tehnica UTM, 2014)
    Sectorul agro-alimentar are o semnificaţie imensă atât pentru Republica Moldova, cât şi pentru ţările Uniunii Europene, din punct de vedere economic, comercial şi social. Deoarece piaţa agro-alimentară a Uniunii Europene ...
  • GARȘTEA, Nina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Lucrarea reprezintă o sinteză a legislației internaționale și naționale, care reglementează domeniul activității de transport rutier, desfășurată de către întreprinderile de transport în plan național și internațional, ...
  • CIOBANU, Corina; DESEATNICOV, Olga; STURZA, Rodica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Notele de curs Legislaţie alimentară cuprind elementele de bază ale cadrului legislativ-normativ în domeniul legislaţiei alimentelor în Republica Moldova, analiza elementelor esenţiale ale sistemului de siguranţă a ...
  • MARINA, Vasile; MARINA, Viorica (Tehnica UTM, 2016)
    În lucrările diferitor autori fenomenul dispersării energiei în procese ciclice în domeniul solicitărilor elastice se identifică prin noțiuni cum ar fi frecarea internă sau mișcarea defectelor de structură în procesul de ...
  • BUZU, Veronica (Tehnica UTM, 2010)
    Problema legitimitatii s-a impus teoriei politice odata cu trecerea de la guvernamantul direct la cel reprezentativ, care introduce separatia dintre titularul real al legitimitatii (guvenatii) de cel formal (alesii); ...
  • ROŞCA, Ludmila; URSU, Valentina (Tehnica UTM, 2016)
    Din punct de vedere etimologic, noţiunea de „legitimitate” provine din latinescul „legitimus” care înseamnă „conform cu legea”. Legitimitatea politică constituie un principiu conform căruia un sistem de guvernare, o putere ...
  • STOICA, Adrian-Claudiu (Tehnica UTM, 2021)
    Technological systems will compete with humans and surpass them in many activities. Gradually, they will be integrated into our daily lives. Digital systems will record our actions, relationships and feelings in the form ...
  • BURLACU, Natalia; GROSU, Olga; BOSTAN, Marina (Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chişinău, 2019)
    Actual, în educație, mai cu seamă în învățământul preuniversitar, predomină tendința de integrare a mai multor domenii științifice într-un singur conținutul curricular. Motivul avizat fiind acela că viața nu se împarte în ...
  • BULGARU, Viorica; MAZUR, Mihail; ŞENSOY, İlkay; CELAC, Valentin; POPESCU, Liliana; STURZA, Rodica; GHENDOV-MOŞANU, Aliona (Galaţi University Press, 2023)
    The results obtained, regarding the chemical composition, demonstrated that all the analyzed legume varieties are potential sources of valuable macro and micronutrients. For chickpea and soybean, close values were obtained ...
  • BULGARU, Viorica; GHENDOV-MOŞANU, Aliona (Authentication and Conservation of Cultural Heritage. Research and Technique, Iași, 2024)
    În zilele noastre, consumatorii devin conștienți de importanța adoptării alimentelor pe bază de plante din cauza preocupărilor etice, a campaniilor de reducere a consumului de carne de către organizațiile pentru drepturile ...
  • ALBU, Ion Doru; OPRIŞ, Dumitru (Cornell University, 2005)
    In this paper we show that several dynamical systems with time delay can be described as vector fields associated to smooth functions via a bracket of Leibniz structure. Some examples illustrate the theoretical considerations.
  • EFROS, Tincuța (Tehnica UTM, 2020)
    Fiecare ființă este formată dintr-o matrice iar dacă luăm un element stricăm orice concept, lemnul este o parte din noi din amintirile noastre un refugiu în copilărie în natura și în libertatea gândurilor. Arta, tablourile, ...
  • ȚURCANU, Dinu; NISTIRIUC, Pavel (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2019)
    Lentilele cilindrice destinate pentru filtrarea si restructurarea distantei focale sunt produse in baza fluidului magnetoreologic din praf (Y3Fe5O12) si ulei de polietilsiloxan, care constitue ...
  • NISTIRIUC, Pavel; ŢURCANU, Dinu; BEREGOI, Eugen; BÂRZOI, Octavian; ALEXEI, Anatol; CORNEA, Constantin (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2004-04-30)
    Invenţia se referă la domeniul optoelectronicii şi este destinată confecţionării lentilelor de filtrare cu distanţa focală restructurată utilizate în sistemele de transmisiune a informaţiei prin fibre optice şi în sistemele ...
  • NISTIRIUC, Pavel; ŢURCANU, Dinu; BEREGOI, Eugen; BÂRZOI, Octavian; BEŢIVU, Natalia; NISTIRIUC, Ion; CORNEA, Constantin (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2004-11-30)
    Invenţia se referă la domeniul optoelectronicii şi poate fi utilizată în sistemele de transmitere a informaţiei prin fibre optice şi în sistemele înregistrare-citire a informaţiei prin intermediul purtătoarei optice. Esenţa ...
  • PETIC, Iana; ISAC, M. (Tehnica UTM, 2010)
    Dans cet article il s’agit de la valeur nutritionnelle des fruits et des llégumes, de leur conservation, des modes de cuisson applicables aux légumes.

Search DSpace

Browse

My Account