Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor: Recent submissions

  • MAZUR, Mihail (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Saponinele sunt metaboliți secundari produși de numeroase plante. Ca agenți tensioactivi naturali neionici, saponinele găsesc o utilizare pe scară largă ca agenți de emulsionare și spumare în industria alimentară. Pot fi ...
  • GOLOVENCO, Victor (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Drojdia de bere este bogată în proteine, aminoacizi, vitamine solubile în apă (tiamină, riboflavină, niacină, acid folic, vitamina B12 şi piridoxină), care reprezintă de asemenea o sursă bogată de minerale, crom (mineral ...
  • CIOBANU (IORGOAIA), Daniela Gabriela; CIOBANU, Alexandru Cosmin; MISĂILĂ, Alexandra (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Prelucrarea electrochimică se bazează pe reacțiile chimice dintre materialul semifabricatului și o soluție electrolit, în condițiile conectării semifabricatului și electrodului sculă în circuitul unei surse de curent ...
  • HORTOLOMEU, Andreea; ARSENI, Alexandra (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    În această lucrare s-au tratat procesele de stabilitate proteică în vederea identificării nivelului de substanțe proteice cât și al compușilor polifenolici din vinurile albe. Pentru o determinare optimă a gradului de ...
  • RĂILEANU, Daniela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Nanoparticulele din diferite materiale sunt utilizate în mod activ în prezent în diverse domenii ale științei și tehnologiei. Acest lucru se datorează faptului că au dimensiuni și proprietăți cuantice-dimensionale semnificativ ...
  • GUMENI, Maria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Siguranța rutieră a devine problema numărul unu în Republica Moldova. Fiabilitatea – o ramură a științei care studiază măsurile generale ce trebuie avute în vedere la proiectarea, fabricarea și exploatarea sistemelor ...
  • GRUMEZA, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    În lucrare sunt stabilite principalele grupuri de fibre alimentare utilizate pentru fabricarea produselor alimentare, inclusiv a celor funcţionale. De asemenea, a fost argumentat științific principalii indicatori fizico-chimici ...
  • VLADIUC, Ştefan (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Fenomenul de brunificare este un fenomen dăunător pentru produsele alimentare, care distruge aspectul lor estetic, scade prețul și calitatea produsului. Fenomenul de brunificare enzimatică este o reacție chimică care poate ...
  • ГАЛИМОВА, Альмира; СМОЛЬНИКОВА, Фарида (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    В данной статье были рассмотрены способы обработки и применения дикорастущего сырья, такого как ягоды брусники и клюквы. Проанализированы достоинства и преимущества использования растительного сырья в технологии пищевых продуктов.
  • ROTARU, Luciana-Gabriela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    În acest articol sunt analizate principalele domenii de aplicații ale tehnologiei de oxidare în micro-arc, susținându-se necesitatea implementării unei astfel de acoperiri ceramice specifice. Este explicat procesul de ...
  • CRUCIRESCU, Diana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    În industria alimentară există necesitate în acidifianți de origine naturală. Totodată, merele imature, obținute în urma operațiunilor agrotehnice și a căderilor fiziologice, nu se valorifică în scop alimentar. Deasemenea, ...
  • COJOCARI, Daniela; BEHTA, Emilia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    O problemă majoră care amenință industria alimentară este contaminarea cu microbi alimentari de origine umană care rezultă din manipularea și prelucrarea necorespunzătoare. Bacteriile gram-pozitive frecvent implicate în ...
  • CEȘKO, Tatiana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Scopul cercetărilor a fost de a studia influența pudrei de coaja de mere asupra calității a biscuiților zaharoși. Coaja de mere a fost utilizată pentru a înlocui zahărul cristalin în rețeta de fabricare. Pentru cercetare ...
  • BEHTA, Emilia; COJOCARI, Daniela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    The main goal of every wine producer is to create a high-quality and safe product, which means the absence of toxic, carcinogenic, mutagenic or any other adverse effect on the human body. Taking into account the modern ...
  • GHERCIU, Pavel; MAȚARIN, Vlaicu; GHIMP, Mihail; MUNTEAN, Dorian; ISTRATI, Daniela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    În acest articol va fi prezentată importanța motoarelor de căutare, precum și modul în care acestea funcționează. Motoarele de căutare sunt sisteme software care sunt concepute pentru a efectua căutări pe web într-un mod ...
  • LUNTRARIU, Delia-Mariana; ANANIA, Mădălin-Florin (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Problema cercetată în cadrul acestui articol a fost pregătirea execuției și determinarea preciziei găurilor de centrare. Ca primă metodă de cercetare s-a utilizat metoda cercetării documentare pentru a studia informații ...
  • RUSU, Dacian; CONSTANTINOVA, Carina; BELINSCHI, Victoria; COVAL, Dumitru (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    The worldwide pandemic situation with COVID-19 is still not over, consequently, it is crucial to come up with a project that ensures health providers such as caregivers, nurses, doctors, and other workers are not being ...
  • PETCO, Andrei (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    În lucrare dată sunt expuse recomandările necesare modelării curgerii fluidului în zona de curgere a pompei prin intermediul produsului program Ansys CFX. Este prezentat algoritmul modelării și aplicarea lui în baza ...
  • CIORBA, Dina; LEȘCO, Andrei; DODI, Cristian-Dumitru; PLEȘCA, Anișoara-Ionela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    The system designed for the recognition of geometrical figures that are moving on a conveyor belt was developed by using the Canny edge detection algorithm, where the objects are identified with the maximum accuracy. The ...
  • OSADCENCO, Alexandru; LEADAVSCHI, Vladimir; PALAMARI, Daniela; LATCOVSCHI, Alexandru (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Newly, all activities conducted routinely in the industry have been increasingly favouring robotic automation. Pick and place robots are a type of technology used in the manufacturing industry to conduct operations of ...

Search DSpace


Browse

My Account