Browsing Monografii by Title

Sort by: Order: Results:

  • BOISTEAN, Olga; LUPASCO, Andrei; TARNA, Ruslan (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2009)
    În această monografie sunt prezentate metode şi procedee moderne privind prepararea pâinii. Bazele ştiinţifice şi aspectele practice ale acestei problematici a tehnologiei panificaţiei sunt prezentate în urma studierii ...
  • SIMINIUC, Rodica; ŢURCANU, Dinu (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Sortimentul de alimente fără gluten în Republica Moldova este extrem de scăzut. Cu toate acestea, rezultatele cercetărilor au arătat că produsele locale (cereale, leguminoase și derivatele acestora etc.), etichetate ca ...
  • STURZA, Rodica; ZGARDAN, Dan (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Monografia colectivă Principii de dezvoltare a oenologiei moderne și organizarea pieței vitivinicole este recomandată pentru editare de către Senatul Universității Tehnice a Moldovei (proces-verbal nr.9 al ședinței ...
  • CHIRSANOVA, Aurica; REȘITCA, Vladislav; SIMINIUC, Rodica; SUHODOL, Natalia; POPOVICI, Cristina; DESEATNICOVA, Olga; CAPCANARI, Tatiana; GUTIUM, Olga; COVALIOV, Eugenia; GROSU, Carolina; PALADI, Daniela; MIJA, Nina; COȘCIUG, Lidia; CIUMAC, Jojr (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Monografia Produse alimentare inovative reunește mai multe studii științifice ample asupra unor subiecte complexe tratate detaliat, multilateral și exprimate prin studii bibliografice, date, cifre și rezultate ale cercetărilor ...
  • BAERLE, Alexei (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Monografia reprezintă un studiu al problematicii prolongării funcționalității compușilor biologic activi (CBA) în organismele vii, în sistemele model, în compozițiile și în produsele alimentare. În lucrare sunt analizate ...
  • SIMINIUC, Rodica; ŢURCANU, Dinu (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    În lucrare sunt elucidate particularitățile, provocările și carențele nutriționale ale regimului fără gluten, dar și deficiențele nutriționale ale persoanelor care urmează o dietă fără gluten; factorii de influență ...
  • SIMINIUC, Rodica; ŢURCANU, Dinu (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Monografia este o lucrare, care focalizează, într-un întreg, cele mai recente cercetări, tehnologii și strategii pentru dezvoltarea produselor fără gluten și, respectiv, pentru asigurarea securității alimentare a persoanelor ...
  • BERNIC, Mircea (Tehnica-Info, 2011)
    Una din metodele cele mai eficiente de păstrare a produselor oleaginoase este uscarea. Aceasta determină necesitatea de elaborare continue a procedeelor noi de uscare, care să asigure calitate înaltă a produsului finit și ...

Search DSpace


Browse

My Account