dc.contributor.author | SANDULACHI, Luiza | |
dc.contributor.author | NEMCIUC, Maria | |
dc.date.accessioned | 2019-07-17T19:26:10Z | |
dc.date.available | 2019-07-17T19:26:10Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.identifier.citation | SANDULACHI, Luiza, NEMCIUC, Maria. Miracolul nucilor. In: Conferința Tehnico-Științifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor și Studenților, Universitatea Tehnică a Moldovei, 8 – 10 decembrie, 2011. Chișinău, 2012, vol. 2, pp. 119-122. ISBN 978-9975-45-208-3 (Vol.2). | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-208-3 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/3640 | |
dc.description.abstract | Nucul (Juglans regia L.) este o plantă de o valoare semnificativă. Miezul de nucă este bogat în lipide constituind 51% sunt foarte energetice (525 kcal/100g). De asemenea, în nuci se conţin 11% de protide şi 5% de glucide. Miezul de nuci este un izvor bogat de vitamine, principala fiind vitamina E sau tocoferolul, inclusiv vitaminele B3, B5, B6. Studiile ştiinţifice atestă că conţinutul în substanţe minerale formează următoarea consecutivitate: Mg > Ca > Fe > Cu > Cr > As > Se. De remarcat că nucile sunt surse importante de iod, omega 3, omega 6. Această lucrare reflectă cele mai relevante date în baza unui studiu bibliografic referitor la compoziţia fizico-chimică a nucilor şi a uleiului de nuci. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Tehnica UTM | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | nuci Juglans Regia L. | en_US |
dc.subject | ulei de nuci | en_US |
dc.subject | acizi graşi polinesaturaţi | en_US |
dc.subject | tocoferol | en_US |
dc.title | Miracolul nucilor | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: