IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Uleiul din seminţe de struguri – produs de perspectivă în fabricarea alimentelor funcţionale

Show simple item record

dc.contributor.author RADU, Oxana
dc.contributor.author CAPCANARI, Tatiana
dc.date.accessioned 2019-04-10T09:24:03Z
dc.date.available 2019-04-10T09:24:03Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier.citation RADU, Oxana, CAPCANARI, Tatiana. Uleiul din seminţe de struguri – produs de perspectivă în fabricarea alimentelor funcţionale. In: Conferința Tehnico-Științifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor și Studenților, Universitatea Tehnică a Moldovei, 15-17 noiembrie, 2012. Chișinău, 2013, vol. 2, pp. 99-102. ISBN 978-9975-45-249-6. ISBN 978-9975-45-251-9 (Vol.2). en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-45-249-6
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/1805
dc.description.abstract În lucrarea dată au fost studiate caracteristicile valorii biologice a uleiului din seminţe de struguri în vederea posibilităţii ulilizării acestui produs în fabricarea alimentelor funcţionale. S-a constatat, că uleiul din seminţe de struguri prezintă o compoziţie biologic activa, ce se deosebeşte prin conţinut sporit de vitamina E si F, precum si de unele substanţe minerale: zinc, cupru, seleniu. Dar, mai presus de toate, conţine aşa numite protianidine, care sunt un agent antioxidant de 50 ori mai puternic decât vitamina E si de 20 de ori mai puternic decât vitamina C. Uleiul din seminţe de stuguri prezintă o sursă importantă de acizi graşi polinesaturaţi, în special acidul linoleic şi acidul linolenic, care sunt esenţiali ţi posedă acţiuni multiple. Elaborând tehnologiile noi pentru produsele alimentare cu adaos de ulei din seminţe de struguri, putem obţine alimente cu valoare biologică sporită, cu proprietăţi funcţionale care pot avea o acţiune pozitivă asupra organismului uman. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Tehnica UTM en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject ulei din seminţe de struguri en_US
dc.subject acizi graşi polinesaturaţi en_US
dc.subject antioxidanţi naturali en_US
dc.subject proantocianidine en_US
dc.subject alimente funcţionale en_US
dc.title Uleiul din seminţe de struguri – produs de perspectivă în fabricarea alimentelor funcţionale en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account